La Generalitat no vol el CAP, però proposa construir-ne un de nou

Actual CAP de Palafolls
Telèfon del CAP: 937620453
CAP de Palafolls

Palafolls és un dels pocs municipis en què el Centre d’Atenció Primària encara el gestiona l’Ajuntament, però l’administració local considera que aquest és un greuge comparatiu respecte els altres municipis on els equipaments sanitaris depenen del Departament de Salut.

El consistori havia demanat a la Generalitat que assumís la propietat així com les despeses de manteniment, però Salut es nega a fer-se’n càrrec i planteja construir un nou centre en uns terrenys que hauria de cedir l’Ajuntament.

Pel consistori la millor opció “és que la Generalitat compri i rehabiliti l’actual ambulatori”, perquè consideren que l’espai encara és útil.

Cap de les dues administracions vol assumir l’ambulatori que va aixecar l’Ajuntament i que té més de 30 anys.

De fet, ahir el Conseller de Salut, Antoni Comín, es va traslladar a Calella on es va reunir amb alcaldes de la zona. En aquesta trobada hi va participar l’alcalde de Palafolls Valentí Agustí, que hauria aprofitat per insistir en què la millor opció  passa perquè la Generalitat rehabilit l’actual immoble. Agustí destaca la bona ubicació del CAP actual i manté que qualsevol altra ubicació “seria pitjor que l’actual”, a més que considera que la despesa de fer un centre totalment nou serà molt més alta que no assumir el que ja està operatiu.

Davant del que l’Ajuntament considera un greuge, el govern local demana que la Generalitat es quedi amb l’ambulatori i que amb els diners aconseguits de la compra es construiria una nova nau d’entitats al centre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics