Les tasques de neteja al port de Blanes recullen 5 tones  de deixalles

Tasques de neteja al port de Blanes. Aj. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Generalitat promou una neteja del fons marí al port de Blanes amb l’objectiu de recuperar materials i sensibilitzar entitats, usuaris i ciutadans en la protecció del medi ambient i del bon ús de les instal·lacions portuàries.

L’actuació ha començat el dimarts i en dos dies, segons informa l’Ajuntament de Blanes, s’han recuperat 5.000 quilos de residus. La neteja subaquàtica, realitzada per l’empresa Ports de la Generalitat, se centra a la zona pesquera i a la  nàutica del port de Blanes i es preveu que finalitzi demà.

El material més comú que s’ha trobat han estat pneumàtics, taulons de fusta, restes d’embarcacions, bateries de vaixells, envasos de plàstic i cordes. D’altres elements rescatats són més inusuals, com ara motocicletes, tanques, contenidors d’escombraries i carretons de compra, entre d’altres.

Un cop recuperats, els residus es classifiquen i els col·loquen en contenidors que es porten als centres autoritzats per a la seva posterior valorització i gestió.

Des de la Generalitat s’apunta la necessitat de conscienciació de les administracions i ciutadans per evitar la contaminació dels ports.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics