Gairebé 300 animals trepitgen la Protectora de Palafolls durant 2016

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Associació Amics dels Animals compleix deu anys des que es va constituir i ha patit molts canvis des de llavors. Quan va arrencar la iniciativa l’any 2007, tenien una caseta i sis gàbies per poder fer recollida d’animals.

Però les instal·lacions es van quedar curtes ràpidament amb l’inesperada arribada de molts animals, i van demanar ajuts a l’Ajuntament per acabar donant forma al que avui coneixem com la protectora. Són declaracions de Cristina Dalmau, presidenta de l’Associació.

En els seus deu anys de vida, la protectora ha recollit molts gats i gossos. Tot i que van començar donant refugi a una trentena d’animals el primer any, van tancar-ne el 2016 amb gairebé 300. Se n’han recuperat, en total, 67 animals i han aconseguit que 98 gossos i 75 gats hagin trobat una segona casa després de ser abandonats.

Les instal·lacions es troben al Rec del Molí, entre el Molí d’en Puigvert i davant de l’Aeroclub. Allà, molts voluntaris s’apropen per passejar els gossos, i això facilita els cuidadors la neteja dels patis. Tanmateix, Dalmau reconeixia a l’emissora que “hi ha pocs que siguin fidels”.1

El problema més important que se’ls presenta als de l’Associació és afrontar les factures veterinàries amb les donacions que reben dels voluntaris.

Tot i els imprevistos, l’Associació Amics dels Animals ha demostrat en deu anys que l’animal és el millor amic de l’home, i també viceversa.

Demà diumenge 2 d’abril se celebrarà el novè Canicross Amateur al Gorg dels Cans, a les 9 del matí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics