Les Jornades Solidàries de Blanes busquen sensibilitzar sobre els refugiats

Membres de l'ONG Acció Solidària Mediterrània. Aj. Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Membres de l'ONG Acció Solidària Mediterrània. Aj. Blanes
Membres de l’ONG Acció Solidària Mediterrània. Aj. Blanes

“Obrim Finestres?” és el lema de la campanya amb la que es pretén sensibilitzar i debatre sobre la situació dels refugiats. Començarà demà i s’allargarà fins el diumenge 9 d’abril.

L’ONG de Blanes “Acció Solidària Mediterrània” ha organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament i el suport d’entitats les Jornades Solidàries amb l’objectiu que durant una setmana es creï un espai de sensibilització, debat i intercanvi d’experiències.

En total són 21 activitats que es faran en diferents espais del municipi i de diverses temàtiques i formats: cultural, formatiu, esportiu, entre d’altres. Es tracta de sensibilitzar tant al carrer com a les aules per poder arribar a diferents perfils de persones, transmetre la voluntat de denúncia i reivindicació que comparteixen les persones i entitats implicades.

Les jornades s’emmarquen en la problemàtica actual de la guerra de Síria i la fugida massiva de persones que busquen refugi a Europa i altres països. Volen fer visible la situació de milers d’immigrants i refugiats. L’altre objectiu és finançar el projecte d’un pis per a joves refugiats a Atenes a través d’algunes activitats de recaptació que també es duran a terme a les Jornades Solidàries.

Un dels col·lectius més vulnerables de la població síria que és a Atenes és el dels joves d’entre 15 a 25 anys. Acció Solidària Mediterrània i Holes in the Borders –ONG de Madrid amb la que l’entitat blanenca impulsa el projecte- han creat el projecte d’Alternativa Habitacional, que consisteix en el lloguer de tres pisos amb capacitat per a 30 persones que compleixin el perfil d’homes d’entre 15 i 23 anys que estiguin sols i vivint al carrer. El projecte es va iniciar al desembre amb un primer pis on hi van entrar a viure vuit joves.

Programa d'activitats de les Jornades Solidàries. AJ. Blanes
Programa d’activitats de les Jornades Solidàries. AJ. Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics