L’ocupació del sector turístic al Maresme creix un 13% des del 2008

Diverses persones passejant pel passeig marítim de Lloret de Mar aquest dissabte 9 de gener del 2016. (Horitzontal)
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Les dades recollides a l’informe “Activitats turístiques. Situació laboral” elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostren cinc anys consecutius d’increment de l’ocupació.

Les xifres mostren que al 2016 es va arribar a superar gairebé un 13% els llocs de treball que el sector tenia el 2008, abans de l’esclat de la crisi.

Segons l’informe, el sector va donar feina l’any passat a 14 mil persones, de les quals 11 mil són  assalariats i 3 mil autònoms. Tot i que aquest últim va care un 0,25% respecte el 2015.

El que sí ha crescut es el nombre d’empreses que es dediquen el turisme, amb un augment interanual del 3.24%.

El sector, però, compta amb una forta estacionalitat marcat per la temporada estival de sol i platja que continua sent el màxim atractiu turístic. El Consorci de Turisme vol capgirar la situació posant de relleu altres valors del territori com serien el patrimoni, la gastronomia, la cultura i l’esport per diversificar el tipus de visitant. Al respecte El Consorci s’ha marcat tres línies d’actuació per aconseguir l’objectiu: la fidelització del client perquè repeteixi a la comarca, crear nous productes turístics i estudiar les inquietuds i valoracions del visitant.

La radiografia laboral indica que el sector turístic al Maresme gaudeix de bona salut pel que fa a ocupació, manté el Consell Comarcal. En els darrers cinc anys ha experimentat un creixement constant fins arribar a tenir gairebé un 13% més de llocs de treball que abans de l’inici de la crisi econòmica.

Elaboració de l'Observatori de Desenvolupament Local del Maresme a partir de les dades del Departament d'Empresa i Coneixement i la Diputació de Barcelona
Elaboració de l’Observatori de Desenvolupament Local del Maresme a partir de les dades del Departament d’Empresa i Coneixement i la Diputació de Barcelona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics