URGENT

La Diputació realitza un estudi per regenerar el barri de Malgrat Nord

Compartiu aquesta història

La Diputació de Barcelona ha entregat avui a l’Ajuntament de Malgrat un estudi de regeneració urbana al barri de Malgrat Nord.

L’estudi, que ha dut a terme la Diputació, planteja una reforma de millora integral d’aquest barri malgratenc, amb l’objectiu que el consistori pugui comptar amb un pla per dinamitzar el barri i, a la vegada, millorar la vida dels veïns que hi viuen.

El projecte s’ha realitzat a través de l’anàlisi de fons documentals, entrevistes als veïns del barri i tècnics municipals, així com també a partir de la tasca del treball de camp i de les reflexions de les sessions de participació, que ja fa un any es duien a terme al barri.

L’estudi proposa quatre eixos estratègics per poder intervenir, com són la consolidació de Malgrat Nord, potenciar la seva relació amb la resta del municipi, donar solució a problemàtiques dels edificis d’habitatge, així com també fomentar la participació i cohesió de la ciutadania.

Concretament, l’estudi planteja, entre d’altres, la creació d’un eix cívic i un camí escolar segur, completar la xarxa viària , enfortir les comunitats de propietaris, posar en marxa un programa per conèixer l’estat dels edificis d’habitatges i també un altre programa per treballar la cohesió a través de l’esport.

Segons informa la Diputació, algunes de les actuacions incloses en aquest estudi es poden executar en un termini breu, mentre que d’altres hauran de ser dutes a terme a llarg termini, degut a la seva complexitat, cost o bé per formar part de plans de ciutat, i que per tant les condicionen a pressupostos i terminis més llargs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics