URGENT

Es presenta la 20a Revista Blanda

Compartiu aquesta història

A finals dels anys 90, l’Arxiu de Blanes va posar en marxa la Revista Blanda amb la que donar sortida a possibles treballs historiogràfics fets a partir dels documents conservats a l’arxiu. La publicació anual arriba aquest any als 20 números publicats revaloritzant i fent investigació i difusió de la memòria de la ciutat.

La setmana passada es va presentar el darrer número de la revista Blanda, el topònim romà de la ciutat.

El nou número inclou sis recerques, dues biografies i els habituals apartats inclosos en el genèric de Notícies de l’Arxiu. Hi ha les donacions que s’han fet, novetats del servei, l’In Memoriam i notícies breus. Per últim, abans d’arribar al capítol extraordinari dedicat a l’indexat, hi ha la bibliografia que en aquesta edició destaca perquè, si habitualment hi havia 5 o 6 títols de llibres relacionats amb Blanes publicats durant el darrer any, aquest cop n’hi ha una 15a.

El director de l’Arxiu Municipal de Blanes, Antoni Reyes, explica que durant tots aquests anys la revista ha servit, d’una banda, per donar visibilitat a la feina de l’arxiu, i a la vegada també com a suport a la recerca que es fa a l’àmbit local, tant de Blanes com d’altres municipis propers.

Amb motiu d’aquestes dues primeres dècades de vida, l’Arxiu Municipal ha fet un esforç recopilatori ingent, que servirà als estudiosos i historiadors per tenir un accés àgil i directe a qualsevol informació. Es tracta de l’indexat, per ordre alfabètic dels seus autors, dels 387 treballs que han format part del Blanda des del número 1 fins al 20. Són més de 140 signatures les que han donat contingut a la revista.

Reyes, en aquest sentit, destaca que la voluntat d’aquest indexat és que serveixi de reconeixement a la tasca dels qui han fet possible la revista i que esdevingui també una eina útil per poder accedir als continguts de la publicació d’aquestes 20 anys.

Entre els autors que durant aquests vint anys han signat algun treball per a la revista de l’arxiu, cal destacar noms com ara els dels escriptors Roberto Bolaño o Joan Adell, entre d’altres.

Del nou número de la revista Blanda s’ha fet el tiratge habitual, 500 exemplars, que es venen al preu de 10 €.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics