URGENT

Millores a l’estació de Sants que han de donar més fluïdesa als trens de rodalies

Compartiu aquesta història

Adif, el gestor de les infraestructures ferroviàries, reformularà l’estació de Sants de Barcelona per tal de millorar la fluïdesa dels trens de diferents línies de rodalies i mitjana distància.

La intenció és disminuir el temps d’espera que pateixen els trens en els túnels de la capital catalana abans d’entrar a l’estació.

Això s’aconseguirà flexibilitzant i agilitzant la pujada i baixada de passatgers en aquesta estació central. La millora projectada per Adif consisteix en un canvi a l’hora de repartir la càrrega de passatgers de les diferents vies destinades a trens de rodalies i mitjana distància.

Ho explica, en declaracions a aquesta emissora, Antoni Carmona, delegat de comunicació de Renfe a Catalunya.

La companyia Renfe ja anuncia que això no comportarà una major freqüència de pas, però les millores si evitaran retards.

Això també farà que no sempre els trens d’una línia parin a la mateixa via, per la qual cosa caldrà estar pendent de les indicacions de l’estació.

De les 14 vies existents a Sants, 6 són d’ample europeu i estan destinades als trens d’alta velocitat, i les 8 restants són d’ample espanyol i són les que patiran els canvis.

D’aquestes 8, 6 estan destinades als 350 trens diaris que connecten amb l’estació de Passeig de Gràcia i només dues pels 450 combois que passen per Plaça de Catalunya, com els de la línia R1 del Maresme.

Aquest desequilibri es compensarà donant 4 vies per a cada ruta; 4 pels trens que passen per Passeig de Gràcia i 4 més pels que passen per Plaça de Catalunya.

Aquesta racionalització permetrà una millora de l’agilitat de pas, però també es guanyarà fluïdesa de pas pels túnels de la ciutat, ja que no caldrà esperar torn de via.

De moment, la companyia Adif no ha anunciat quan es durà a terme aquest canvi, però segons Carmona serà una transició que afectarà un cap de setmana, que servirà per reconfigurar el pas de combois per Sants, però que a partir de llavors ja es podrà continuar operant amb normalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics