URGENT

Els usuaris dels horts urbans reclamen a l’Ajuntament més manteniment i suport de l’espai

Compartiu aquesta història

Fa 3 anys, l’Ajuntament de Palafolls va posar en marxa la iniciativa dels horts urbans al municipi, amb l’objectiu de poder dotar a la ciutadania d’un espai destinat a l’agricultura ecològica.

En concret, són unes 55 parcel·les situades a Sant Genís, a la zona de Can Gibert, on actualment la meitat estan ja en ús. La cessió dels horts es fa per dos criteris. Per una banda, es cedeixen a un preu de 60 euros a l’any, i per l’altra, també es destinen a horts socials per a persones amb necessitats econòmiques, i en aquest darrer cas són gratuïts.

Aquesta emissora ha pogut parlar amb alguns usuaris d’aquests horts, justament aquests dies en què l’Ajuntament ha anunciat que obre el termini per sol·licitar una de les 28 parcel·les que actualment queden lliures.

Segons els usuaris, el fet de poder disposar dels horts és un aspecte que valoren positivament, però a la vegada lamenten la falta de suport per part del consistori pel que fa al manteniment de l’espai.

En aquest sentit, un dels principals aspectes de què es queixen els usuaris és de la falta de neteja que hi ha a l’entorn. És el cas, per exemple, d’en Manuel, que retreu el consistori la deixadesa de l’entorn de les parcel·les, i que es queixa que siguin els propis agricultors els que ho hagin de netejar.

Una situació que també denuncia en Rafael, que és usuari dels horts des que es van posar en marxa, i que lamenta que no es cuidi prou la zona, especialment en el cas de les parcel·les que actualment no tenen amo, i que acumulen molta vegetació i on el sòl també es troba en mal estat.

Una altra problemàtica que comenten els usuaris és la de la sèquia, des d’on obtenien l’aigua, i que ells mateixos es van encarregar d’arreglar, amb una part d’ajuda econòmica per part de l’Ajuntament.

Des d’aquest passat dijous, el consistori va obrir el termini perquè els ciutadans que ho vulguin puguin sol·licitar la cessió d’una de les 28 parcel·les que hi ha disponibles als horts.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics