URGENT

Dos pinedencs, en les travesses del nou Govern català

Compartiu aquesta història
Mònica Palacín i Pere Aragonès R. Pineda

Ahir al vespre, Carles Puigdemont va proposar al blanenc Quim Torra com a nou candidat a la presidència, esvaint d’aquesta manera els interrogants i les apostes que s’havien anat fent en les darreres setmanes sobre com havia d’avançar la investidura, cada cop més a prop de la data límit per la convocatòria de noves eleccions, el 22 de maig.

El que encara no està configurat és el nou govern que ha de sorgir d’aquesta nova etapa. Entre les travesses dels possibles candidats, han sonat darrerament dos noms propers a la política maresmenca.

Són els pinedencs Pere Aragonès i Mònica Palacín, membres d’ERC. Aragonès va anunciar fa just un mes que abandonava la política a l’Ajuntament de Pineda, on exercia de portaveu del grup municipal, per centrar-se en les tasques de direcció del partit.

L’entrada a presó d’Oriol Junqueras i la marxa de Marta Rovira fora del país van propiciar que Aragonès decidís assumir les tasques com a nou responsable del partit.

Ara, Pere Aragonès és un dels noms que sona com a nou conseller d’Economia, en substitució de Junqueras, erigint-se com a l’home fort dels republicans en l’hipotètic nou executiu.

Per la seva banda, Mónica Palacín, regidora de l’Ajuntament de Pineda des de l’any 2003, va assumir també ara fa un mes les tasques de nova portaveu del grup municipal d’ERC a Pineda, en substitució d’Aragonès.

Segons apunten alguna mitjans, Palacín, que és diputada al Parlament de Catalunya pels republicans, podria ser la candidata a assumir la cartera d’Educació.

Ara bé, segons ha confirmat Palacín a aquesta emissora, la diputada ha estat molt contundent a l’hora de desmentir la seva possible entrada al nou Govern.

Palacín, que ha fet una crida a la “prudència”, ha negat rotundament la possibilitat que passi a ser consellera del nou govern, tot i que ha admès que sí que és “bastant probable” que Pere Aragonès acabi assumint tasques dins l’executiu.

A la vegada, la republicana s’ha mostrat molt contenta per la formació de nou Govern, i considera que els nous noms que assumeixen els diversos càrrecs seran els millors fent la seva feina.

Demà dissabte, el president del Parlament Roger Torrent ha convocat la sessió d’investidura del nou candidat a la presidència, Quim Torra, a les 12 del migdia, on es preveu que no s’obtinguin els vots suficients i que per tant es necessiti una segona volta, que es faria aquest proper dilluns.

Quim Torra, que és advocat de formació i editor de professió nascut a Blanes ara fa 55 anys, va presentar-se a les llistes de Junts per Catalunya com a número 11 a les passades eleccions, ha estat entre d’altres president d’Òmnium i serà el 131è president de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics