URGENT

Avui s’oficialitza la Taula de la Tordera i es presenten els resultats i conclusions de la comissió científica

Compartiu aquesta història

Avui es fa la 3a sessió de treballd’aquesta taula al Centre d’Estudis Avançats de Blanes. Una  trobada que també ha de servir per fer la constitució formal de la Taula del Delta i la Baixa Tordera i presentar els seus estatuts, un cop els diferents ajuntaments participants han aprovat per ple la seva creació. Palafolls ho ha fet recentment.

La sessió d’avui, però, començarà amb la presentació de l’estudi previ a la redacció d’un Pla d’actuació Integral de Recuperació del Delta de la Tordera, de la Platja de la Conca, del Delta i de la Platja de S’Abanell de Blanes. Aquest estudi l’ha fet una comissió d’experts composada per membres del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, de l’Observatori de La Tordera; ACA, Plataforma Preservem El Litoral i un assessor urbanístic dels càmpings de la zona. També es va decidir que hi fossin representades la Universitat Politècnics de Catalunya i la pagesia.

Avui també s’aprofitarà per presentar els resultats d’un altre treball. En concret el del procés de participació del projecte ISACC TorDelta. Aquest projecte compta amb suport del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través de la Fundación Biodiversidad, i està coordinat pel Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) recerca públic independent que realitza la seva activitat en l’àmbit de l’ecologia terrestre.

La jornada, que començarà a les 5 a l’auditori de CEAB, també vol encetar un debat per buscar el consens a les properes accions que s’executaran des de la Taula. El debat, s’emmarcarà en l’intent d’avançar cap a una gestió integrada d’aquesta zona costanera, és a dir, buscar una actuació conjunta de tots els agents implciats i no que cada administració i sectors privats vagin a la seva i sense consens sobre quin ha de ser la línia a seguir.

 

El programa previst de la trobada és el següent:

17.00 – 17.15 Registre participants i benvinguda de la Secretaria tècnica de la Taula

17.15 – 18.00 Presentació de les conclusions de la Comissió científica de la Taula.

Precs i preguntes.

18.00 – 18.45 Resultats i conclusions del procés de participació dut a terme pel

projecte ISACC TorDelta.

Precs i preguntes.

18.45 – 19.15 Presentació de la constitució formal de la Taula del Delta i la Baixa

Tordera i els seus estatuts interns.

19:30 a 20:30 Debat i consens de les properes accions.

Precs i preguntes.

20.30 – 21.30 Refrigeri.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics