URGENT

Blanes ja té senyalitzades com a estacionament lliure 1.300 places de l’antiga zona blava

Compartiu aquesta història

Es tracta de les places d’aparcament de la zona de l’esplanada del costat de l’antic pavelló municipal d’esports. En total són 1.300 places, que des de fa 5 anys eren de zona blava, per tant de pagament, i que ara han passat a convertir-se en zona gratuïta.

A mitjans d’aquesta setmana es va començar les tasques d’esborrar la pintura i els indicatius del terra de l’esplanada i, posteriorment, s’ha procedit a repintar de color blanc.

Els darrers cinc anys s’ha pagat per estacionar a la zona blava de l’aparcament del Centre-Els Pins durant tres mesos, coincidint amb el període de màxima afluència estiuenca, és a dir, del 15 de juny al 15 de setembre.

L’explotació anava a càrrec de l’empresa SABA, que va guanyar el concurs d’explotació d’aquestes places, per un període de cinc anys. Per això, des del passat 16 de setembre del 2017, tota aquesta zona havia deixat de ser de pagament, però en canvi continuava marcada de color blau.

Tot i que es van retirar les màquines expenedores de tiquets i s’hi van instal·lar uns cartells on s’informava que la zona havia passat a ser gratuïta, lliure de pagament, quedava pendent prendre una decisió respecte què s’hi volia fer.

Finalment, es va anunciar que es vincularia a l’estudi del Pla de Mobilitat que es vol fer arreu del municipi.

Algunes de les propostes són el seu alliberament definitiu, com havia estat fins al 2013; que tornin a ser de pagament amb explotació municipal amb uns preus més tous, o bé que es regularitzi temporalment l’aparcament amb discos horaris per promoure la rotació dels vehicles, entre d’altres possibilitats.

Mentre no es pren la decisió definitiva, però, l’Ajuntament de Blanes ha decidit que la zona quedi degudament senyalitzada la gratuïtat de totes aquestes places.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics