La donació de sang fa parada demà a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Serà en horari de matins, de 10 a 2 del migdia, al CAP de Salut, en una jornada que pretén poder sumar sang a les reserves d’aquesta època estival, que solen reduir-se pel fet que molta gent és fora.

Com fa habitualment, el Banc de Sang i Teixits fa una crida a tota aquella població que pot ser donant perquè demà s’acosti fins al CAP per tal de participar de la donació.

El Banc de Sang disposa d’unes reserves que amb el temps caduquen, i constantment es requereix de noves aportacions per poder mantenir el nivell de demanda que fan els hospitals i centres sanitaris.

A més, durant l’època d’estiu, és més necessari que mai que la població doni sang, ja que és durant aquesta època de vacances quan més augmenten els accidents de trànsit, degut a l’increment de desplaçaments per carretera.

Sílvia Delgado, tècnica de promoció del Banc de Sang del Maresme, explica alguns consells a l’hora d’anar a donar sang, com per exemple prendre molts líquids i evitar fer activitat física intensa les hores posteriors a la donació.

Per donar sang cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, no prendre una medicació que sigui incompatible amb la donació i tenir un bon estat de salut en general, entre d’altres.

Tot i que tots els grups són importants, el grup 0– és un dels que més reserves requereix, ja que només un 8% de la població a Catalunya forma part d’aquest grup sanguini, i per tant les donacions són més escasses.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics