Organitzen una concentració a Palafolls en record dels Jordis, un any després del seu empresonament

Concentració de protesta per l'empresonament dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural - Ràdio PLF
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dimarts, 16 d‘octubre, es compleix un any des que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, líders d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana respectivament, van ser empresonats de forma preventiva, acusats de sedició pels fets del 20-S davant la conselleria d’Economia de Barcelona, i posteriorment també de rebel·lió pel referèndum de l’1 d’octubre.

A Palafolls, diverses entitats sobiranistes han convocat una concentració a les 8 del vespre en memòria dels dos activistes empresonats, que transcorre de manera paral·lela a d’altres convocatòries que tant l’ANC i Òmnium Cultural han fet a places d’arreu del país.

La concentració és a la plaça Major, davant de l’Ajuntament, i segons han informat els convocants està prevista la lectura d’un manifest i la interpretació del Cant dels Ocells.

La concentració més multitudinària es preveu a Barcelona, on l’ANC i Òmnium han convocat al sobiranisme a la Plaça Catalunya, amb els parlaments de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie i el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, entre d’altres.

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart estan empresonats des d’ara just fa un any, i el passat mes de juliol van ser traslladats a centres penitenciaris de Catalunya juntament amb la resta de presos independentistes.

A la presó Lledoners, on hi ha els Jordis i també altres líders independentistes, està prevista una altra concentració a les 7 de la tarda, davant del centre penitenciari, juntament amb un sopar popular i parlaments.

A les altres dues presons on hi ha els líders independentistes, com Mas d’Enric i Puig de les Basses, també s’han organitzat actes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics