URGENT

C’s Blanes demana al govern que despengi la pancarta per l’alliberament dels presos independentistes

Compartiu aquesta història

El grup de Ciutadans a l’Ajuntament de Blanes ha demanat aquest dilluns que es retiri la pancarta de la façana de la casa consistorial amb el missatge “Llibertat Presos Polítics”, i que ha estat protagonista les darreres setmanes per diversos episodis d’atacs i de retiraments en més d’una ocasió.

A través d’un comunicat, la formació taronja exigit al govern de Mario Ros que retiri la pancarta de l’edifici, ja que considera “evident” que “divideix els blanencs”, després d’observar els desperfectes que ha patit degut, segons C’s, a la “politització” que comporta.

El regidor portaveu de Ciutadans al consistori blanenc, Sergio Atalaya, ha demanat també al govern que no es gasti diners en la seva restitució.

En aquest sentit, Atalaya afirma en el comunicat que “estaran molt atents” per comprovar que no es gasti “ni un euro públic per reparar-la o recol·locar-la”, després la brigada l’hagi hagut de restituir en diverses ocasions en les darreres setmanes.

Ciutadans considera que el govern municipal té la oportunitat de treure-la de manera definitiva i “començar a treballa per la convivència”.

La pancarta que demana la llibertat dels polítics independentistes va ser atacada per última vegada ara fa encara no una setmana, quan va ser tacada amb pintura negra.

Unes setmanes abans però, la pancarta ja va haver de ser restituïda fins a dues vegades després que fos despenjada del balcó de l’Ajuntament, on estava col·locada inicialment després de l’acord del ple del passat mes de març.

En aquella sessió es va aprovar per 13 vots a favor una moció que demanava que es pengés la pancarta, i segons el govern blanenc està penjada “en compliment d’un mandat democràtic”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics