URGENT

Blanes comença a preparar el nou Pla Local LGTBI+

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre, l’Ajuntament de Blanes va organitzar una sessió participativa a la Biblioteca Comarcal encarada a treballar amb el desenvolupament d’accions relacionades amb el col•lectiu LGTBI+.

De fet, fa pocs mesos, es va posar en marxa el SAI (Servei d’Atenció Integral) de Blanes, el primer del territori, adreçat a la diversitat afectiva, sexual i de gènere per desenvolupar polítiques contra la discriminació per motiu d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

La reunió estava enfocada en el que ha de ser el nou Pla Local LGTBI+ de Blanes, un projecte que es vol fer posant l’accent en la participació de la ciutadania.

Segons ha informat el consistori, la sessió d’ahir ha servit per donar veu a la ciutadania, perquè fessin propostes pel desplegament de polítiques locals per garantir la igualtat de drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, així com també per eradicar l’LGTBIfòbia.

Actualment el Pla està en fase de diagnosi i de recollida d’informació, opinions i propostes. Això és el que es va recollir precisament ahir dijous amb els assistents a la trobada, que van exposar les respectives opinions, experiències i suggeriments d’accions.

Posteriorment, cadascun dels grups van fer pluges d’idees, i després es van posar en comú les principals conclusions elaborades.

A la vegada, segons ha informat el consistori, durant les properes setmanes tant els assistents a la reunió d’ahir com tota la ciutadania en general podrà fer arribar les seves propostes i opinions a través d’un correu electrònic. Amb el recull de totes les aportacions que es facin, està previst que s’elabori un esborrany del Pla Local, que inclourà possibles accions per desenvolupar en aquest àmbit.

 

Foto: Ajuntament de Blanes

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics