El ple de Blanes debatrà sobre el pas de l’empresa NORA perquè sigui totalment pública

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’empresa de gestió de residus de Blanes serà un dels noms destacats en la sessió plenària prevista a l’Ajuntament de Blanes aquest proper dijous.

Un dels punts de l’ordre del dia és el debat sobre el pas que es vol donar des del municipi perquè NORA esdevingui una empresa 100% pública.

Segons informa l’Ajuntament, no es tracta d’un pas definitiu, sinó que ha de permetre que el regidor responsable del servei, Nicolás Laguna, continuï negociant l’acord en nom del consistori.

El passat mes d’octubre, CESPA S.A., soci privat de l’empresa, va manifestar la seva voluntat de marxar de NORA, empresa que s’encarrega de la gestió de residus a la comarca de la Selva i que està integrada en un 50% pel Consell Comarcal de la Selva, un 40% per CESPA, i un 10% per l’Ajuntament de Blanes.

Degut a la marxa del soci privat, l’empresa passarà a estar en mans únicament de la part pública, tot plegat després que es resolguin diversos compromisos.

Un d’aquests acords és que la pròpia empresa NORA o conjuntament amb els socis públics pagui a CESPA l’import de més de 600 Mil euros per recuperar les accions que actualment té el soci privat.

L’acord de ple també inclou el retorn de Nora a CESPA de l’import de 150.000 € ingressats pel soci privat en concepte de préstec participatiu i l’aval de 12.000 € en concepte de fiança, tal com figura en la comptabilitat de la societat.

El ple de dijous a l’Ajuntament de Blanes també inclou, com a punt destacat, l’aprovació d’un canvi en l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana.

El punt que s’ha revisat inclou una nova tipificació de sanció: ‘Atemptats contra la dignitat de les persones i la convivència ciutadana’, en substitució de l’anterior text que parlava de ‘baralles i discussions a la via pública’.

Entre d’altres, la sessió plenària també servirà per fer efectiva la renúncia al càrrec de la regidora de Ciutadans Margarita Santo, que va presentar la seva renúncia al consistori la setmana passada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics