URGENT

L’aniversari dels DiablesFolls centren la Festa Petita de Palafolls

Compartiu aquesta història

Com cada any, la Setmana Santa porta també la Festa Major Petita del nostre municipi. Una festa que cada any canvia per trobar la fòrmula més adequada que li permeti aconseguir més públic. Enguany la festa aposta per una entitat en concret que serà qui portarà el pes de la celebració.

És el cas dels Diables Folls que enguany celebra l’11è aniversari i ho fa amb un seguit d’actes coincidint amb la Festa Major Petita.

Segons Montse Rovira, regidora de Cultura de Palafolls, els mateixos diables van demanar aprofitar la cita per celebrar l’aniversari

D’aquesta manera, dissabte al migdia comencen els actes de celebració  amb una paella popular a la plaça de les Valls d’Ax. L’àpat costa  5€ i les begudes 1€. Cal comprar els tiquets anticipadament als llocs habituals.

A la tarda, la Colla Gegantera es suma a la festa amb un taller de portadors de gegantons a la mateixa plaça, on es farà un circuit per aquells qui vulguin ser portadors.

Al vespre arribaran les activitats pròpies dels diables; amb foc, llum i tabals.

A les 20.30 es farà el correfoc pel centre de Palafolls. Començarà al Palauet, i s’acabarà a la Torre Guaita de la Plaça Valls d’Ax. El correfoc acabarà amb un castell de focs d’artifici  al Casal d’Avis del centre.

En acabat arribarà la tabalada, just al costat, a la plaça de les Valls d’Ax. La música dels tambors s’enllaçarà amb els concerts  de la Festa Major Petita de Palafolls.

Dalt de l’escenari els grups locals Hazendado i Tapeo Sound Sistem, que torna a actuar a Palafolls després de la Festa Major del 2017. La nit acabarà amb DJ  Sendo.

L’endemà al matí, l’aniversari i la Festa acabarà a les 10 amb una xocolatada a la plaça d’Ax.

Si la fòrmula funciona, l’Ajuntament podria apostar per que una entitat porti el pes de la Festa Petita.

Des de fa uns anys, les entitats acostumen a ser les protagonistes de les Festes Majors; tant la petita com la major . cosa que augmenta la participació i redueix el pressupost de les celebracions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics