Arrenca la remodelació del carrer Roig i Jalpí

El carrer Roig i Jalpí i la Plaça de Mas Tit, a Sta Maria. GoogleMaps

Avui han començat els treballs de reforma d’aquest carrer, continuació de l’av Pau Casals i que connecta amb el camí de la Ginesta.

La via es troba molt malmesa i la seva reforma és una reivindicació dels veïns que fa temps que reclamen millores en aquest vial, molt usat pels vehicles que volen accedir al polígon d’en Puigverd o camí de Tordera.

Els treballs s’allargaran, presumiblement fins al febrer, pel que durant al menys 2 mesos hi haurà importants restriccions de trànsit en aquesta zona del nostre municipi. Òbviament quedarà inutilitzat el tram a renovar, entre Camí del castell i el camp de futbol i es tancaran els carrers Roques d’en Quim, Camí de l’Esperança i Joan XXIII. Per cobrir la manca de places d’estacionament es condicionarà l’aparcament de vehicles dels veïns de la zona a l’esplanada de sorra just davant del Palastàdium Lluís Moner.

Finalment es durà a terme el nou projecte de rehabilitació del carrer encarregat pel nou govern municipal en substitució al que volia realitzar l’antic govern local. El nou projecte redueix el cost de l’actuació del milió previst en el primer projecte fins els 360 mil€, la xifra exacte dels diners que subvencionarà la Diputació.

Què s’hi farà?

Les obres que s’inicien avui volen reformar globalment el carrer Roig i Jalpí.

En aquest sentit el projecte preveu reasfaltar tot el carrer, des de l’encreuament amb el camí del castell i fins passat el camp de futbol.

També es refaran i canviaran les voreres, en aquest cas, des de la baixada del carrer Joan 23 i fins el camp de futbol, excluint el primer tram de carrer. Seran voreres, en general, de la mateixa amplada però amb nou materials del mateix tipus en tot el traçat i amb les cantonades arrodonides.

Es rectificaran i milloraran els passos de vianants, amb adaptacions per a persones amb mobilitat reduïda i guies per a persones invidents.

Es situaran diferents parades de bus al voltant del camp de futbol i es refaran les zones d’estacionament en bateria al voltant del camp de futbol.

Les obres al carrer es coordinaran també amb altres treballs previstos a la zona; Així, alhora, es crearà un nou pluvial que reculli les aigües, es farà el pas de la nova canonada d’agua per abastir el polígon industrial i s’aprfitarà per fer arribar la fibra òptica cap a les empreses; tot plegat previst en d’altres projectes.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics