El Gloria arrossega desenes de tortugues de rierol de la conca de la Tordera fins al mar

Tortuga de rierol - Foto: Vquipèdia - © David Pérez (DPC), Wikimedia Commons, License cc-by-sa-4.0
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Tortuga de rierol – Foto: Vquipèdia – © David Pérez (DPC), Wikimedia Commons, License cc-by-sa-4.0

El pas del temporal Gloria i la crescuda de rius com el Ter, el Besòs o la Tordera ha tingut també efecte en el dia a dia d’espècies animals que hi tenen el seu hàbitat.

És el cas de les tortugues de rierol que habiten a la conca de la Tordera, en els trams mitjans i baixos del riu, i que amb la borrasca han estat arrossegades fins al litoral maresmenc.

Segons ha informat TV3, desenes d’exemplars d’aquestes tortugues han aparegut en els darrers dies a platges com la de Blanes o de Santa Susanna, i han estat recollides per la ciutadania i portades a centres veterinaris, on posteriorment se n’encarreguen efectius dels Agents Rurals.

La tortuga de rierol, una espècie protegida i amenaçada, és un animal adaptat a l’aigua dolça, i els exemplars que es van trobant al mar s’estan traslladant a centres especialitzats on se’ls col·loca en piscines preparades per la seva recuperació, després que hagin sobreviscut al desbordament dels rius on vivien.

Alguns experts avisen que l’increment de fenòmens extrems com el Gloria poden fer desaparèixer espècies com les tortugues de rierol, incapaces d’establir-se en un lloc fix. D’altra banda, però, altres  biòlegs discrepen d’aquesta consideració, i asseguren que les tortugues estan totalment adaptades a les crescudes del riu, que no fan perillar la seva població.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics