Palafolls destina uns primers 50.000€ a la crisi del coronavirus

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir al vespre l’Ajuntament va celebrar la sessió plenària corresponent al mes de març. Es va celebrar amb les mesures de seguretat recomanades en aquestes circumstàncies; amb separació entre els regidors, amb mascaretes i guants.

L’ordre del dia tenia 7 punts, als que finalment s’hi van incorporar 2 més de caràcter d’urgència.

El plenari va donar compte de la situació econòmica de l’exercici de l’any passat. En aquest sentit el consistori manté una liquidació positiva, el que suposa que té més ingressos que despeses, amb un romanent de tresoreria de 4 milions i mig d’€.

El consistori manté l’estabilitat pressupostària amb un superàvit de 3 milions 700mil € i amb un endeutament gairebé inexistent.

L’any passat, però, l’Ajuntament va trencar voluntàriament el seu sostre de la despesa. El consistori volia trencar aquest límit màxim de despesa marcat per l’Estat amb la intenció que enguany aquest sostre de despesa sigui més alt  i més proper als ingressos previstos. Fins ara el consistori, tot i tenir uns ingressos superiors als 10M€ només podia gastar 8.3M€ per llei. Amb el trencament de la regla de la despesa, el consistori podrà gastar 9.5M€, una xifra més propera als ingressos. De tota manera l’Ajuntament haurà d’aprovar un Pla Econòmic i Financer per garantir la seva salut econòmica.

El ple d’anit també va incorporar alguns punts d’urgència. Un d’ells per aprovar 4 noves aplicacions pressupostàries per valors de 145.000€. Són noves partides que beuen del romanent de tresoreria i que volen fer front a les dues crisis viscudes en els últims mesos. 1 partida de 92 mil€ per ajudar a refer el municipi després del temporal Gloria i 50 mil€ més per l’actual crisi del Coronavirus. Són unes quantitats provisionals a l’espera de saber la magnitud de la situació. De moment s’han creat les partides per cobrir l’augment d’hores del personal municipal que treballa contra la propagació del virus, un altre partida pels serveis municipals i un últim per ajudes directes i subvencions. Ho explicava l’alcalde de Palafolls. Francesc Alemany.

El PSC a l’oposició va lamentar la manca de concreció de les noves partides. Martí Victòria hi troba a faltar a què es destinaran aquests diners.

Ahir no van assistir el ple la portaveu del PSC, Dolors Agüera, que en un primer moment havia d’intervenir telemàticament, però que finalment per problemes tècnics no va participar en el plenari, i la portaveu de Palafolls En Comú, Clara Hidalga, que no va assistir al ple per donar exemple de l’obligatorietat de quedar-se a casa amb el confinament.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics