Els hospitals de Calella i Blanes han atès fins avui una cinquantena de pacients crítics per coronavirus

Hospital Comarcal de la Selva
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta és una de les dades que ha fet públiques la Corporació de Salut del Maresme i la Selva referent a la gestió de la COVID-19 als dos centres hospitalaris que gestiona.

Segons ha informat la Corporació, la incidència de casos de COVID-19 ha estat superior a la zona de la Selva Marítima respecte a l’Alt Maresme. Des que es va detectar el primer cas als centres hospitalaris, al Sant Jaume de Calella hi ha hagut un total de 319 pacients hospitalitzats als quals se’ls ha practicat la prova de detecció del coronavirus, donant positiu 109 d’ells –és a dir, un 34%. D’altra banda, a l’Hospital Comarcal de Blanes hi ha hagut 184 pacients hospitalitzats als quals s’ha fet la prova del PCR, donant positiu més de la meitat d’ells -96 pacients.

La CSMS ha informat també que als dos centres hospitalaris s’han hagut d’atendre un total de 48 persones en estat crític. El fet que cap dels dos centres tinguin unitats de cures intensives ha obligat a readaptar les instal·lacions per donar l’atenció requerida als pacients més crítics que no podien ser derivats a altres centres especialitzats per l’augment de casos.

Pel que fa a les altes, els dos hospitals n’han donat fins avui un total de 62, 50 dels quals han anat al seu domicili i la resta s’han allotjat a l’Hotel Salut de Calella, on acaben de recuperar-se davant la impossibilitat de fer-ho a casa seva. Des dels dos centres hospitalaris de la nostra zona s’han traslladat un total de 39 pacients de més gravetat a altres hospitals.

D’altra banda, el nombre de professionals sanitaris contagiats per coronavirus, segons les últimes dades, és de 128, 78 dels quals continuen en aïllament i 50 ja s’han reincorporat.

Segons les dades de la CSMS, fins avui s’han registrat un total de 27 defuncions de pacients amb coronavirus als centres de Blanes i Calella.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics