Padrins tecnològics per garantir a tothom l’accés telemàtic a l’ensenyament

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Sota el nom de “padrí tecnològic”, l’Ajuntament de Palafolls ha posat en marxa aquests dies una iniciativa perquè tots els infants i joves del municipi puguin encarar amb garanties el tercer trimestre. El confinament ha obligat a reorganitzar el calendari lectiu i també la manera com s’imparteix la matèria escolar, que passa desenvolupar-se principalment de forma telemàtica.

Tot i així, no totes les famílies disposen dels recursos necessaris per poder seguir l’ensenyament escolar de forma virtual, i això ha fet engegar una iniciativa per fer-los accessibles a tothom. Així, la iniciativa proposa a les famílies que es converteixin en “padrins tecnològics” dels seus veïns i veïnes que puguin tenir-ne la necessitat, compartint l’accés a Internet via Wi-Fi a l’entorn més proper durant unes hores determinades.

Anna Rovira és tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palafolls.

L’Ajuntament proposa que es pactin horaris entre els qui comparteixen Internet i els que el reben, per tal que puguin utilitzar la xarxa per descarregar les tasques escolars i poder mantenir el contacte amb el centre educatiu, i crear d’aquesta manera un ambient de cooperació social amb l’entorn més proper durant aquests dies de confinament.

A la vegada, la iniciativa del “padrí tecnològic” també proposa que aquelles famílies que ja no tenen fills estudiants puguin compartir suports tecnològics, com pot ser un ordinador, amb aquelles famílies a les quals sí que pot ser d’utilitat durant aquests dies i que no en disposen.

L’Ajuntament de Palafolls ha posat a disposició el mail plf.ensenyament@palafolls.cat per qualsevol dubte que es tingui o per donar suport entorn aquesta iniciativa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics