La realitat del coronavirus a Estats Units des dels ulls d’una palafollenca

Foto: Reuters
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Reuters

Estats Units és actualment primer país en nombre d’afectats per la COVID-19 amb més de 675 Mil casos positius i una xifra de morts que superen els 34.500, segons xifres d’aquest passat divendres.

Aquest dijous, el president del país, Donald Trump, anunciava un pla de reobertura econòmica i social del país per fases, assegurant que 29 dels 50 estats ja estaven en condicions d’iniciar la reobertura, amb la condició que els casos de coronavirus hagin disminuït durant un període de 14 dies i que els hospitals treballin en una situació de “normalitat”. Tot i així, durant la primera fase es vol que les escoles continuïn tancades, es continuen prohibint les visites a les residències i es demana que no hi hagi concentracions de més de 10 persones.

En la segona fase ja es permetria la reobertura dels bars i dels centres educatius, amb normes de distanciament social, i permetent concentracions més nombroses però inferiors a 50 persones.

Aquesta setmana, el De Cap a Peus Confinats de RP va poder parlar amb Anna Remacha, una palafollenca resident a la ciutat de Nova York, que va explicar com es viu la realitat de la COVID-19 a Estats Units. Entre les diferències que destaca Remacha hi ha la diferència del sistema sanitari del país respecte al que hi ha aquí.

Remacha treballa en una empresa de serveis professionals i ha pogut continuar treballant des de casa, una mesura que es va emprendre el passat 12 de març.

A nivell de confinament, la palafollenca explica que l’estat de Nova York, on viu, és dels més restrictius.

El pla de reobertura anunciat pel president estatunidenc arriba en un moment de protestes per part dels partidaris del mateix Trump contraris al confinament, en part insatisfets per la destrucció de llocs de treball –fins a 22 milions de feines menys en l’últim mes- i que indiquen que l’índex de desocupació al país podria arribar al 17%, un percentatge molt superior al 10% de l’octubre de 2009, el pitjor moment de la crisi econòmica.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics