S’activa la matrícula oberta a la Llar d’Infants pel nou curs

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Igualment com la resta de centres educatius de Palafolls, la Llar d’Infants Palafollets ha arrencat aquesta setmana el nou curs 2020-2021, marcat per les circumstàncies de la pandèmia de la Covid-19.

Degut a les afectacions derivades del coronavirus, les inscripcions regulars de la llar s’han vist afectades, per la qual cosa l’Ajuntament de Palafolls ha decidit activar el sistema de matrícula oberta per a totes les famílies que, a partir d’aquesta setmana i al llarg del curs escolar, vulguin inscriure els seus fills, encara que l’activitat ja hagi començat.

Aquest no és l’únic canvi organitzatiu que s’ha aplicat a la llar palafollenca, on s’ha treballat per fer més segur l’entorn davant de la Covid-19. Entre les noves mesures hi ha les entrades i sortides independents a través de tres punts d’accés diferenciats, amb senyalització específica i amb dispensadors de gel i paper de mans.

Les aules i les zones d’esbarjo, així com els materials i les joguines, s’han distribuït de forma exclusiva per a cada grup d’infants, i es desinfecten tant els espais com els objectes utilitzats. En aquesta mateixa línia, aquest curs no hi haurà intercanvi d’educadores entre grups i cada aula comptarà amb un nombre determinat de personal fix per cada classe.

La Llar d’Infants Palafollets implementa un sistema educatiu basat en la creació d’espais lliures d’experimentació, creixement i aprenentatge, fomentant l’educació lliure, viva respectuosa. En aquest sentit, es treballa perquè hi hagi participació activa de famílies i alumnes en l’espai, així com es promou l’experimentació i la descoberta mitjançant el joc lliure.

Tot i així, tal i com recorda el consistori palafollenc, l’entrada en funcionament d’aquesta nova pedagogia està condicionada per les mesures de prevenció i seguretat davant del coronavirus. En aquest sentit, enguany no es permetrà l’entrada de les famílies al recinte i tampoc hi haurà un flux lliure d’infants per l’espai. Per motius de seguretat, doncs, aquest curs no podrà haver-hi una circulació dels infants per l’edifici, intercanviar-se joguines o realitzar activitats col·lectives.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics