Blanes acull l’exposició “Aranès, l’occità de Catalunya”, que reprèn la seva itinerància

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes acollirà fins divendres que ve la mostra “Aranès, l’occità de Catalunya”, una exposició itinerant que reprèn el seu recorregut a Blanes després del parèntesi durant els mesos de confinament per la Covid-19, havent començat el mes de març a Girona.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, l’objectiu de l’exposició és “fer conèixer l’aranès com a fet lingüístic occità propi i específic d’Aran”. A la mostra s’hi expliquen, de manera didàctica, les característiques principals de la variant lingüística de l’occità parlat a l’Aran, i permet comparar-ne les formes bàsiques amb el català, així com seguir les fites principals de la seva història i les polítiques que s’han dut a terme en els darrers anys per incrementar-ne el coneixement i el seu ús.

A la vegada, segons informa el consistori, l’exposició també presenta la cultura d’Aran i el paper que l’aranès té actualment en la vida quotidiana dels habitants de la Vall. La mostra es presenta en format bilingüe aranès-català per facilitar la seva comprensió, però donant prioritat a la llengua aranesa.

Segons informa el consistori blanenc, l’exposició “Aranès, l’occità de Catalunya” es pot visitar al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes de dilluns a divendres matí i tarda, així com els dissabtes al matí. Després de passar per Blanes, la mostra es podrà seguir visitant a la Biblioteca de Cassà de la Selva, a partir del proper 2 d’octubre, on s’hi estarà fins al dia 16 d’aquest proper mes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics