Les farmàcies de Palafolls s’afegeixen a una campanya de prevenció contra el càncer de mama

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui dilluns, 19 d’octubre, se celebra arreu el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, i des del territori diverses farmàcies s’han sumat a una iniciativa per detectar i prevenir aquesta malaltia.

Es tracta de la campanya “Sigues una mà amiga”, impulsada des de la Fundació Oncolliga, i que vol servir per prevenir, difondre i recaptar fons en la lluita contra el càncer de mama.

Al nostre municipi, les farmàcies Myriam Palafolls, Lluís Moner i Polo s’han adherit a aquesta campanya, a través de la qual es vol conscienciar de la importància de detectar i prevenir  aquesta malaltia tant entre dones com entre homes.

Ho explica Myriam Soler, de la Farmàcia Myriam Palafolls.

La campanya és principalment visual, i vol posar èmfasi en el càncer de mama masculí, especialment desconegut entre la població.

La campanya compta amb la col·laboració de més de 150 persones voluntàries, i vol servir per recaptar fons amb la venda d’unes polseres solidàries al preu de 2 euros, amb la qual es convida a col·laborar amb la Fundació Oncolliga.

Marc Freixa, de la Farmàcia Moner, recorda que l’entitat ajuda tant a malalts de càncer com també als seus familiars, i remarca la importància de lluitar contra aquesta malaltia també en l’actualitat. En aquest sentit, recorda que malgrat haver-hi molta atenció cap a la Covid-19 cal no oblidar la resta de problemes de salut que continuen afectant a la població.

Des de la Fundació Oncolliga es recorda que la detecció precoç del càncer de mama pot determinar l’evolució de la malaltia, i que la  implementació de programes de detecció precoç, juntament amb els avenços diagnòstics i terapèutics, s’han traduït en un increment de la supervivència -que se situa en el 89,2% als 5 anys del diagnòstic.

Per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, Palafolls il·lumina avui de color rosa la façana de la casa consistorial i també la torre de guaita de la Plaça Valls d’Ax; un gest que vol servir per reivindicar la lluita contra aquesta malaltia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics