El nombre d’ingressats per Covid-19 als hospitals de Blanes i Calella es manté estable

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Segons les últimes dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, actualment hi ha 82 persones ingressades per Covid-19 als dos hospitals que gestiona, el de Blanes i el de Calella. Són 5 persones menys que ara fa 5 dies, i la xifra baixa per sota el màxim d’ingressats registrat a la primavera, que va ser de 83 persones a finals de març.

Des de l’anterior recompte, fet el dijous passat, i fins les dades d’ahir, a l’Hospital Sant Jaume de Calella s’han registrat 11 ingressos per coronavirus, 14 altes i dues defuncions. Al Comarcal de Blanes, d’altra banda, s’han registrat 7 ingressos i 6 altes. Pel que fa a l’Hospital Sociosanitari de Calella hi ha hagut 4 ingressos nous, 3 dels quals són pacients provinents de l’Hospital Sant Jaume.

La CSMS informa que hi ha també 15 professionals sanitaris positius i en aïllament per la Covid-19, així com 5 persones confinades per contacte estret amb un positiu.

Segons les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), en l’última setmana el risc de rebrot a l’Alt Maresme se situa en els 413 punts, mentre que l’RT continua per sota de l’1 i és ara del 0’69.

Des de la corporació sanitària recorden que cal no abaixar la guàrdia davant la pandèmia i que cal minimitzar el risc de contagi reduint el contacte social i limitant-lo a grups bombolla, així com fer l’activitat mínima indispensable fora de casa. A la vegada, les autoritats sanitàries continuen recordant que cal continuar aplicant les mesures d’higiene bàsiques, com són dur la mascareta, un rentat de mans freqüent i distància de seguretat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics