Adif no confirma encara la data de represa del servei de tren entre Malgrat i Blanes

Foto: Adif
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Tot i que la setmana passada alguns mitjans nacionals van donar per fet que la línia es restabliria d’aquí a 15 dies, el dilluns 14 de desembre, el gestor ferroviari no confirma encara la data en què tornaran a passar trens sobre la Tordera.

Així ho han informat fonts d’Adif consultades per aquesta emissora, i que no han confirmat encara cap data de la represa del servei de la línia de Rodalies entre Malgrat i Blanes. Tot i així, ja a principis de novembre el gestor ferroviari va donar per acabades les obres del nou pont sobre la Tordera i que permetrà tornar a connectar de nou els dos municipis després de la caiguda de l’antiga infraestructura arran del temporal Gloria i el conseqüent desbordament del riu.

L’Ajuntament de Blanes, per la seva banda, també confirma aquesta informació, i informa que l’alcalde Àngel Canosa s’ha posat en contacte amb la delegada del Govern, Teresa Cunillera, i que la representat estatal així li ho confirmat. De moment, segons Cunillera, no hi ha cap data fixada per la inauguració, i s’està pendent d’enllestir els preceptius estudis de seguretat finals.

A finals d’octubre, Adif ja va dur a terme els estudis de càrrega del pont fent-hi passar un comboi de proves, i ara cal que l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària faci els estudis de calibratge necessaris, últim pas previst per poder reprendre el servei de tren, gairebé un any després de la interrupció.

Des de l’esfondrament de l’antic pont, la connexió entre Malgrat i Blanes s’ha estat fent amb un servei d’autobús, cosa que ha fet augmentar el temps del trajecte pels usuaris de la línia.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics