URGENT

En marxa un nou registre d’autònoms per optar a ajudes arran de la Covid-19

Compartiu aquesta història

Avui dilluns s’ha obert el període per inscriure’s al registre d’autònoms per poder accedir a ajudes extraordinàries arran del coronavirus.

Les inscripcions per accedir a aquesta nova línia d’ajuts es mantenen obertes al llarg de tota la setmana, des de les 9 del matí d’avui dilluns i fins a les 3 de la tarda del proper dilluns 7 de desembre.

Aquest cop, després de la problemàtica viscuda amb els anteriors ajuts, el mecanisme es basa en un registre previ i l’ordre d’inscripció no dona preferència per obtenir l’ajuda, a diferència de la línia que es va obrir a principis de mes. Aquell cop, es va produir un col·lapse en el sistema informàtic  i només hi van poder accedir un 10% dels professionals autònoms que hi tenien dret. Aquests 10 Mil professionals, als quals s’ha atorgat un ajut de 2.000 euros, no tindran dret a aquesta nova línia oberta avui.

Tot i així, i amb el procés ja en marxa, no se sap encara de quant seran les ajudes.

Els requisits per optar a aquests ajuts de la Generalitat són els mateixos que els de principis de novembre. Entre altres, no s’ha de superar un rendiment net de 13.125 euros fins al setembre, als tres primers trimestres d’aquest 2020. A la vegada, cal que els ingressos de l’última declaració de la renda no superin els 35 Mil euros, així com estar donat d’alta d’autònoms des d’abans del dia 1 d’octubre.

Podeu sol·licitar aquests ajuts a través d’aquest enllaç: Inscripció prèvia als ajuts extraordinaris per al manteniment de l’activitat econòmica de persones autònomes i microempreses enfront la COVID-19

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics