URGENT

Creix el nombre de vacunacions contra la grip 

Compartiu aquesta història

Com ja es preveia, enguany la campanya de vacunació ha superat a la d’altres anys. 

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha explicat que a l’àrea Bàsica de Salut Malgrat- Palafolls, que agrupa als dos municipis, el nombre de vacunacions ha crescut un 18% respecte l’any passat.

En aquesta campanya de vacunació s’han posat més de 4200 vacunes, prop de 600 vacunes més que en la campanya de l’any passat. La infermera referent de  vacunes de l’ABS Malgrat Palafolls, Mireia Hernández, ha explicat aquest increment i la importància que la població de risc es vacuni cada any. Sobretot aquest en el que se suma la pandèmia.

Segons expliquen des de la Corporació, enguany ha estat doblement important vacunar-se de la grip perquè tant la grip estacional com la Covid-19 són malalties respiratòries i si s’agafen les dues, podria empitjorar el pronòstic del pacient. 

Tot i no tenir dades específiques de quantes vacunes es van administrar a Palafolls, sabem que es van donar 900 cites prèvies i que van ser molt poques les anul·lacions. A banda d’aquestes 900 vacunes cal sumar les que es van administrar directament a col·lectius com els usuaris del Respir, membres d’escoles, llar d’infants o institut i Policia Local, que també van ser vacunats contra la grip estacional.

De fet, en les tres àrees bàsiques de salut que gestiona la Corporació, que són les de Calella, Malgrat-Palafolls i Lloret-Tossa, s’han vacunat més de 12.200 persones, un 34% més que l’any anterior.

La campanya va començar el 15 d’octubre i a Palafolls va tenir fins a 5 dies de vacunacions de forma descentralitzada , ja que es va vacunar fora del CAP; uns dies al casal d’avis i un dia, també, a Sant Lluís per evitar aglomeracions. De fet Hernández agraeix als consistoris la cessió d’espais per descentralitzar les vacunacions.

La campanya no s’ha acabat i encara es pot vacunar de la grip al CAP de Salut de Palafolls fins a finals d’any.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics