L’Ajuntament de Blanes es queixa a Endesa pels talls de llum recurrents 

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’alcalde de la ciutat, Angel Canosa, ha dirigit una carta a la companyia elèctrica demanat explicacions i solucions als problemes de talls en el subministrament que pateix Blanes des de fa uns dies. El consistori denuncia que  aquests darrers dies, la ciutadania ha patit diversos talls de llum en diverses franges horàries, la majoria pels volts del migdia.

Segons les queixes rebudes al consistori la interrupció del fluid elèctric ha afectat pràcticament tots els veïnats del municipi en major o menor mesura.

En la majoria de casos han estat microtalls que es resolen en poca estona, però també hi ha hagut avaries més importants que han requerit hores per solventar-se.

L’Ajuntament de Blanes recorda que actualment molts ciutadans estan teletreballant ii que aquests talls provoquen greus problemes als treballadors.

El consistori remarca que aquests talls també ha perjudicat molt seriosament als comerços, bars, restaurants i establiments de restauració. En aquest darrer cas, no tan sols han hagut d’interrompre l’activitat durant tota l’estona que s’ha allargat el tall de llum. També s’han hagut de lamentar pèrdues de productes que de les neveres i congeladors que s’han fet malbé, així com la impossibilitat de poder servir determinats serveis.

L’ajuntament de Blanes assegura que els talls han produit un creixent malestar en la població. Un malestar que, donat l’actual context de la pandèmia i les repercussions econòmiques  que està provocant la inactivitat, són encara més greus.

Davant aquesta situació,  l’alcalde de Blanes ha demanat explicacions a la companyia elèctrica, a través d’una carta que ha adreçat a ENDESA. En la missiva, el batlle descriu els inconvenients que està creant en la població els continus talls de llum, reclamant que s’arrangi aquesta deficiència en el servei.

Consultada per aquesta emissora Endesa reconeix les incidències i apunta a un problema amb la humitat en un centre transformador situat prop d’una riera. Segons la companyia ja s’està treballant per configurar la xarxa per poder reparar el transformador i resoldre els microtalls. 

També reconeixer una avería provocada per una rata, que hauria mossegat uns cables de tensió, provocant l’avaria més gran.

Segons Endesa s’està treballant per evitar les interrupcions del servei.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics