75 contagis detectats a Malgrat en l’última setmana

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

És el poble del nostre voltant on més pugen els contagis detectats a través de proves diagnòstiques.

Si a Palafolls el nombre de contagis va cada setmana lleugerament a la baixa, a Malgrat s’està vivint aquests dies el pic màxim de contagis detectats en tota la pandèmia.  Si en plena segona onada, a principis d’octubre, es detectaven una 40a de casos setmanals, fa dues setmanes la xifra va arribar als 52. Unes dades superades amb escreix per la setmana que ahir deixàvem enrere, en la que s’han comptabilitzat 75 nous casos de coronavirus. Són 8 vegades més contagis que a Palafolls, on viu la meitat d’habitants, o el doble que a Tordera, que té una població similar.

 

 

Jofre Serret, portaveu del govern malgratenc i regidor de Salut de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, es mostra crític amb les restriccions dictades per la Generalitat per fer front a l’augment de contagis, ja que les considera insuficients, i lamenta “que no vinguin acompanyades” de suport als sectors afectats.

Serret afirma que continuen preocupats per la situació de la pandèmia i insisteixen a demanar responsabilitat a la ciutadania, especialment de cara a aquestes properes festes nadalenques.

Per tot plegat, Serret demana limitar al màxim les trobades socials i extremar la prudència davant la situació epidemiològica.

En un altre municipi veí, en aquest cas Tordera, la incidència de la Covid-19 també va a l’alça. En la primera setmana de desembre es van detectar 15 casos. La segona setmana la xifra s’ha enfilat als 25, mentre que la setmana passada els contagis detectats van arribar als 38.

A nivell escolar, Malgrat té 3 grups confinats de 2 centres escolars diferents, mentre que Tordera en té 1 d’un institut.

A Palafolls es manté una davallada lenta dels contagis. Aquesta passada setmana es van detectar 9 casos nous; des de setembre que no hi havia una setmana amb tants pocs casos de Covid-19 al nostre municipi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics