En marxa el confinament comarcal i les noves restriccions anti-Covid

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

A partir d’avui dilluns, la mobilitat queda restringida a la comarca, i només es podrà sortir per les excepcions habituals i també per visitar familiars i persones properes, o bé per anar a una segona residència. En aquest cas només es podrà desplaçar una única bombolla de convivència. Segons la lletra petita del DOCG, però, aquestes excepcions entraran en vigor a partir del proper dimecres 23.

També hi ha novetats en el sector de la restauració, que només pot obrir des d’avui en unes franges horàries concretes per servir esmorzars i dinars i per fer sopars a domicili.

Bars i restaurants, doncs, poden obrir al públic de dos quarts de 8 a dos quarts de 10 del matí i d’una a dos quarts de quatre de la tarda per assegurar el servei a aquelles persones que necessiten esmorzar o dinar fora de casa. Pel que fa als sopars, els establiments només podran fer menjar per emportar de 7 a 10 del vespre o servir-los a domicili fins a les 11 de la nit.

D’altra banda, durant les hores d’obertura, les terrasses i els interiors mantenen les mateixes condicions d’aforament. També segueix vigent el màxim de 4 persones per taula (6 en el cas que es tracti d’una mateixa bombolla de convivència), i ha d’haver-hi una distància mínima de dos metres entre els comensals de les diferents taules.

La novetat també passa per l’ús de la mascareta, que és obligatori i només ens la podrem treure per beure i menjar, però no mentre esperem o parlem.

Pel que fa a la interacció social, es recomana mantenir la bombolla de convivència i evitar trobades que no siguin imprescindibles. Les activitats socials es limiten a un màxim de 6 persones, a excepció dels dies festius. En aquest sentit, el 24, 25, 26 i 31 de desembre i també l’1 i el 6 de gener, les reunions es podran ampliar fins a 10 persones sempre que siguin, com a màxim, de dues bombolles de convivència. Finalment, es manté el toc de queda nocturn de 10 de la nit fins a les 6 del matí. Un horari que s’estira una mica, fins a la una de la matinada, les Nits de Nadal i Cap d’Any, i que la Nit de Reis començarà a partir de les 11.

D’altra banda, segons les últimes novetats especificades per la Generalitat, finalment els gimnasos dels centres comercials sí que podran obrir al públic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics