URGENT

Estabilitat en el nombre d’ingressats per Covid-19 als hospitals de Blanes i Calella, però puja el risc de rebrot

Compartiu aquesta història
Foto: Ajuntament de Blanes

Segons les últimes dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ara mateix hi ha 67 persones ingressades per coronavirus als hospitals de Blanes i Calella. És la mateixa xifra que l’anterior actualització, de dilluns passat, tot i que el que sí que ha variat són les xifres de nous ingressos, altes o defuncions.

Des de l’últim recompte, a l’Hospital Sant Jaume de Calella s’hi han registrat 14 nous positius, hi ha hagut 15 noves altes i una defunció. A l’Hospital Comarcal de Blanes s’han registrat 2 nous ingressos, 4 noves altes i dues defuncions, i al sociosanitari de Calella s’hi han registrat 6 nous positius, que en aquest cas corresponen a trasllats de pacients de l’hospital calellenc.

Sí que ha pujat notablement el nombre de professionals sanitaris dels dos hospitals positius de Covid-19 i en aïllament, que ara mateix és de 55, i es mantenen dues persones confinades per contacte estret amb un positiu.

A la vegada, però, el que sí que ha incrementat respecte dilluns és el risc de rebrot a l’Alt Maresme, que se situa als 749 punts segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, 77 punts més respecte ara fa tres dies. D’altra banda, es manté estable l’RT, que continua a l’1,19 a la nostra zona.

La CSMS continua recordant que cal no abaixar la guàrdia davant la pandèmia, limitant el contacte social i continuar aplicant les mesures de seguretat i prevenció davant la Covid-19, com són l’ús de mascareta, rentat de mans freqüent i distància de seguretat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics