Comença la vacunació de persones amb dependència a Palafolls

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El CAP de Palafolls ha iniciat avui dimarts el procés de vacunació contra la Covid-19 a les persones amb una gran dependència. Concretament, es tracta del col·lectiu de persones majors de 80 anys, no residents a centres geriàtrics, que tenen reconeguda una gran dependència, persones dependents que reben atenció domiciliària, així com als cuidadors principals d’aquests dos sectors de població.

Tal i com ja s’havia avançat, els responsables de la campanya remarquen la importància que la vacunació es dugui a terme al mateix centre d’atenció primària, degut a la inestabilitat de la vacuna, ja que un cop descongelada i reconstituïda s’ha de tractar amb molta cura. En aquest sentit, es demana que, encara que es tracti de persones dependents, aquestes puguin ser traslladades al CAP per rebre la vacuna, i que només en casos de necessitat s’administri la vacuna al domicili.

En parla Imma Morató, directora d’Atenció Primària de la CSMS.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva té comptabilitzades un total de 327 persones dins del col·lectiu de població de més de 80 anys o amb graus de dependència. A totes aquestes persones se les truca per preguntar-los si accepten o no la vacuna, ja que en cap cas és obligatòria. Un cop confirmada la cita, a la vacunació s’hi inclou també almenys un dels cuidadors principals.

Aquest migdia, la Teresa, de 87 anys, ha estat la primera persona vacunada al CAP de Palafolls. Hi ha anat acompanyada d’en Miquel, el seu fill, qui també ha rebut la vacuna contra al coronavirus.

En Miquel assegura que, tot i que inicialment entre la família hi havia germans reticents a posar-se la vacuna, en un principi tots els membres l’acabaran rebent.

En total, avui s’han vacunat al CAP de Palafolls un total de 6 persones, corresponents a la quantitat de vacuna disponible i preparada per administrar avui al centre ambulatori.

Des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva es remarca que la ciutadania no ha de trucar per demanar ser vacunada, sinó que són els responsables de la campanya els qui s’encarreguen de coordinar les cites i de trucar a les persones.

L’ens sanitari preveu que de cara a les properes setmanes, un cop finalitzada la vacunació dels col·lectius actuals, es continuïn administrant les dosis a grups de menys edat.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics