L’Ajuntament instal·larà dos contenidors per recollir taps de plàstic per iniciatives solidàries

Els contenidors a punt per instal·lar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Els contenidors a punt per instal·lar

Els dos contenidors, que tenen forma de cor de color rosa, s’instal·laran al Fòrum Palatiolo i a la plaça de la Fassola, al barri de Sant Lluís, amb la intenció d’oferir un punt de recollida dels taps solidaris.

Segons explica el consistori, durant el primer any, els taps que es recullin aniran destinats a l’associació lloretenca “Junts contra l’AME”; que busca finançament per lluitar contra l’atròfia muscular espinal, així com la millora de vida dels infants que pateixen aquesta malaltia minoritària. L’anuncia coincideix amb la celebració, aquest diumenge, del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries.

Es tracta de malalties greus, poc freqüents i que afecten 5 de cada 10.000 persones, i moltes entitats o iniciatives busquen finançament recollint taps de plàstic, ja que per cada tona d’aquests taps d’ampolla es poden aconseguir uns 200 euros.

Els taps són d’un material químic que es fabrica a partir del petroli i que és molt apreciat per la seva resistència. El problema rau en què no es fabrica a Europa i, per tant, les empreses que treballen amb aquest material l’han de comprar a l’estranger.

Per reduir costos, doncs, les companyies busquen formes alternatives d’obtenir aquest material, i per això paguen diners per aquestes recollides solidàries de taps.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics