Palafolls estrena els nous contenidors que recolliran taps per l’associació Junts contra l’AME

Foto: RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els carrers de Palafolls ja compten amb dues papereres de grans dimensions i en forma de cor que, des d’avui, serviran per recollir taps de plàstic destinats a iniciatives solidàries.

L’Ajuntament de Palafolls ha decidit col·laborar amb l’entitat lloretenca Junts contra l’AME, una associació implicada en la investigació de l’atròfia muscular espinal, una malaltia neuromuscular de caràcter genètic que es manifesta amb una pèrdua progressiva de la força muscular.

L’entitat aposta per la recollida de taps d’ampolla de plàstic com una via solidària per recaptar fons per la investigació, ja que el tipus de material amb què es fabriquen els taps és difícil d’obtenir per les empreses del territori, que busquen reduir costos d’obtenció i que aposten per solucions alternatives com són les recollides solidàries.

Aquest matí, diferents representants del consistori palafollenc i també membres de Junts contra l’AME han estrenat els contenidors, un situat entre les dues escoles de Palafolls i l’altre a la plaça de la Fassola, al barri de Sant Lluís.

Entre els assistents hi havia Pipo Molina, responsable de l’entitat lloretenca, que ha explicat d’on va sorgir la iniciativa.

Un cop s’arriba a una quantitat suficient de taps, aquests es recullen amb un camió, es netegen, es pesen i es fan arribar a les empreses que els volen, on són reutilitzats.

Es calcula que, per cada tona de taps de plàstic, es poden aconseguir uns 200 euros.

Durant el primer any, segons ha informat l’Ajuntament de Palafolls, els taps recollits als nous contenidors es destinaran a l’entitat Junts contra l’AME, i no es descarta que posteriorment es continuïn utilitzant aquests nous dipòsits per solidaritzar-se amb altres associacions benèfiques.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics