Malgrat començarà a col·locar l’escultura d’homenatge als brigadistes internacionals aquesta primavera

Escultura als brigadistes a Malgrat de Mar
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Malgrat va aprovar per Junta de Govern Local la setmana passada l’adjudicació de les obres que serviran per col·locar la base de l’escultura en memòria dels brigadistes internacionals morts a bord del vaixell “Ciudad de Barcelona”, torpedinat per un submarí italià per ordre de l’exèrcit franquista l’any 1937.

L’escultura, obra de l’artista i activista anglès Robert McDonald, es col·locarà al Passeig de Mar, just davant d’on va enfonsar-se el vaixell fa 84 anys. L’obra consta de 60 figures esculpides representades cantant a bord d’un vaixell, amb una base en forma d’ones.

Tal i com recorda l’Ajuntament de Malgrat de Mar, el 30 de maig de l’any 1937, en plena guerra civil espanyola, un submarí italià cedit a l’exèrcit franquista va enfonsar davant de la costa de Malgrat un vaixell que transportava brigadistes internacionals. L’embarcació havia sortit del port de Marsella en direcció a Barcelona i després d’haver estat atacat sense èxit a l’alçada de Lloret de Mar, es va enfonsar finalment davant el litoral del municipi veí de Malgrat.

Les obres de col·locació de la llosa, que serà la base de l’escultura en memòria dels brigadistes, van ser adjudicades a l’empresa Construmat Pinalba SL per un import de prop de 28.400 euros, i el consistori preveu que es posin en marxa aquestes pròximes setmanes.

L’Ajuntament de Malgrat recorda que va adjudicar la peça a l’escultor britànic l’octubre de 2019, segons el projecte presentat l’any 2017.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics