El 8M recorda que l’afectació de la pandèmia colpeja especialment les dones

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Ahir a la tarda, a les18h, es va fer l’acte més institucional de la celebració del 8 de Març al nostre municipi. Es va llegir el manifest d’enguany del Dia de la Dona davant les portes de la Masia de Can Florenci, seu del Casal de la Dona de Palafolls; un text que, enguany, posava l’accent del missatge en l’afectació que la pandèmia ha provocat, i estar provocant, especialment a les dones.

El manifest ha estat llegit per diverses regidores de l’Ajuntament de Palafolls i també empleades municipals, i ha recordat que les dones treballadores han estat les que més han patit els efectes d’una pandèmia que els ha situat en primera línia.

El manifest també ha recordat que el confinament arran de la pandèmia ha fet empitjorar la salut de moltes dones, algunes de les quals han estat víctimes d’una violència masclista que s’ha vist encara més accentuada per culpa de la situació actual.

La lectura del manifest ha estat l’acte de culminació d’un programa d’activitats que s’ha fet durant el cap de setmana al Teatre de Palafolls en motiu del 8M. L’espai ha acollit durant el cap de setmana l’estrena del curtmetratge Ressona, un vídeo ideat, gravat i produït per Acció Feminista de Palafolls que exemplifica molts episodis de masclisme i violència de gènere que viuen les dones. Després de l’estrena es va fer un debat entre els assistents, per acabar donant pas a un concert del grup Akelarre. Diumenge es va repetir la projecció del curtmetratge, que va anar seguit de l’espectacle del Microteatre Las Fritas, amb un altre debat posterior. 

Paral·lelament, l’Associació de veïns de Sant Lluís va desenvolupar el seu programa d’activitats previstes. Ho va fer a l’interior del Forroll al matí, per culpa de la pluja, i a l’exterior a la tarda. La Policia Local va constatar el compliment de les mesures de seguretat anticovid.

 

Recupera la lectura del Manifest: 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics