El procés participatiu sobre la desembocadura del Tordera registra més de 700 enquestes

Foto: Agents Rurals
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Foto: Ajuntament de Blanes

Els ajuntaments de Blanes i Malgrat de Mar continuen impulsant el procés participatiu conjunt sobre la protecció de la zona de la desembocadura del riu Tordera, amb l’objectiu de comptar amb les eines legals que permetin protegir aquest espai, a través d’una ordenança que reguli els usos i accessos i amb la declaració de Reserva Natural Parcial.

Segons informa el consistori de Blanes, des del 16 de febrer i fins el passat divendres 5 de març, i un cop tancat el termini de participació, s’han comptabilitzat un total de 714 enquestes contestades. Una mica més de la meitat de respostes es referien a la petició de declarar la desembocadura de la Tordera com a “Reserva Natural Parcial”, mentre que la resta estaven relacionades amb la redacció de l’Ordenança Municipal per dotar de l’instrument legal les accions de protecció de la zona.

També durant el passat mes de febrer s’ha estat duent a terme una exposició, tant a Blanes com a Malgrat, per tal de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de protegir l’espai de la desembocadura i el delta de la Tordera.

Segons ha informat l’Ajuntament de Blanes, amb les enquestes ja damunt la taula l’empresa encarregada del procés participatiu començarà l’anàlisi de les respostes rebudes. El consistori informa que tot plegat, sumat als suggeriments i opinions recollides a les exposicions fetes als dos municipis, servirà per continuar avançant en la “redacció de les conclusions i els resultats quantitatius”.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics