URGENT

L’ACA demana a l’empresa responsable de l’abocament al Tordera que sanegi l’espai i revisi els seus protocols

Compartiu aquesta història

Ahir les xarxes socials bullien amb la publicació d’un vídeo on es veia uns operaris de l’empresa Cubas Malgrat abocant líquid marronós des d’un dels seus camions al final del rec viver, a tocar de la desembocadura de la Tordera, una zona especialment protegida.

La mateixa empresa va lamentar “profundament” l’acció denunciada en el vídeo, assegurant que és “molt allunyada” dels seus valors en defensa del medi ambient. En un tuit de disculpes l’empresa assegura que s’investigarà què ha passat i es prendran mesures.

La responsable de Cubas Malgrat, Sílvia Gambín, ha assegurat a RP que el que s’abocava era aigua potable barrejada amb sorra i que no es tracta d’aigües fecals o de clavegueram.

Per la seva banda, l’ACA ha informat que, arran de la inspecció a l’empresa s’ha requerit a Cubas Malgrat que se sanegi la part del rec Viver on es va fer l’abocament, i s’ha demanat també a l’empresa “que revisi els protocols interns per evitar que es torni a produir un fet com el d’ahir”. L’agència ha afegit també que s’està recopilant tota la informació perquè s’iniciï un expedient al respecte.

El vídeo que testimonia l’abocament el va gravar Xavier Romera, membre del grup Naturalistes del Montnegre i la Tordera ahir a la tarda. Romera assegura que és una pràctica habitual i recorda que no es pot fer cap mena d’abocament a les rieres o rius.

El naturalista explica que qualsevol abocament pot afectar als ecosistemes de la zona humida de la desembocadura del riu.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Malgrat ha anunciat l’obertura d’un expedient, que traslladarà a la Fiscalia de Medi Ambient, a l’Agència Catalana de l’Aigua i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics