URGENT

Malgrat i l’ACA acorden resoldre el tram 0 de la riera

Compartiu aquesta història

Es tracta d’una obra enquistada des de fa més de 10 anys. El 2009 l’ACA i l’Ajuntament de Malgrat signaven un conveni per tal de resoldre la desembocadura de la riera de Sant Genís de Palafolls a Malgrat, a tocar de la plaça de l’àncora. Es tracta d’un punt en el que no es va actuar quan es va cobrir la riera al seu pas per la trama urbana, i que presenta problemes de salubritat quan la riera baixa plena.

El conveni no es va complir mai i l’Ajuntament va decidir emprendre accions contra l’ACA. 

Paral·lelament les dues administracions han mantingut converses per no arribar a judici i acordar un nou conveni amb compromisos de temporalització i de participació econòmica.  Ho explica Jofre Serret, regidor d’urbanisme de Malgrat de Mar.

Ara les dues administracions han arribat a un acord que demà serà ratificat pel ple de l’Ajuntament de Malgrat. Un acord que preveu acabar la urbanització del tram 0 dos anys després de la licitació i que inclou interessos de demora en cas que es dilatin més enllà. L’ACA  assumirà el 40% de l’obra, entorn al milió 100 mil euros de la part hidraulica, mentre que l’Ajuntament haurà d’assumir la resta. Igualment caldrà tornar a revaloritzar el projecte que haurà de fer dos calaixos.

El conveni també inclou els treballs pendents riera amunt. En concret des de l’aparcament del CAP de salut i fins a Santa Rita, tot passant pel parc Francesc Macià. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics