URGENT

Palafolls commemora el 90è aniversari de la República

Compartiu aquesta història

El 14 d’abril de 1931 es proclamava la Segona República Espanyola, en substitució de la monarquia d’Alfons XIII i després que els partits republicans guanyessin les eleccions davant de es formacions monàrquiques. A Catalunya, Francesc Macià proclamava la República Catalana dins la República Federal Espanyola.

Per commemorar l’aniversari, l’Ajuntament de Palafolls s’ha adherit a la iniciativa impulsada per Memorial Democràtic, i que vol tirar endavant una programació d’exposicions, col·loquis, publicacions i actes arreu del territori. En aquest sentit, l’Ajuntament s’afegeix a l’efemèride entenent “el llegat republicà que abandera la societat democràtica actual”.

Al nostre municipi, des d’aquest matí el balcó de l’Ajuntament llueix la bandera de la Segona República Espanyola, de colors lila, groc i vermell, i una bandera estelada. El consistori afirma que ha decidit hissar les ensenyes republicanes que van representar la República a Catalunya.

En el marc del 90è aniversari, s’ha pactat una moció amb els partits que conformen el ple de Palafolls, que previsiblement es debatrà al ple de dijous de la setmana que ve, per commemorar l’aniversari de la República.

De fet, en anys anteriors, des de formacions com EUiA ja s’havia demanat a través d’una moció al ple que es pengés la bandera republicana al balcó del consistori, gest que es va acabar realitzant per primer cop ara fa 5 anys, el 2016.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics