Barcelona recorda l’arquitecte Enric Miralles amb diferents exposicions

La biblioteca en construcció. Diba
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La ciutat es bolca en recordar les facetes de projectista, dissenyador i docent de l’arquitecte de la biblioteca de Palafolls.

Enguany se celebrarà, finalment, l’homenatge que ja estava previst l’any passat, però que es va haver d’ajornar per culpa de pandèmia. L’any passat, en motiu del 20è aniversari de la mort de l’arquitecte, es van programar diferents actes impulsats per la Fundació Enric Miralles, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i el govern català. Sota el nom de “MIRALLES” s’han programat diferents exposicions, tres de les quals s’inauguren avui dijous i que pretenen mostrar el caràcter polièdric del Miralles arquitecte, dissenyador i professor.

Així, el Saló del Tinell de Barcelona acull l’exposició “Miralles. A quarts de quatre…”, una mostra comissionada per Benedetta Tagliabue i Joan Roig i que mostra la faceta projectista de l’arquitecte, centrant-se en quatre de les seves obres més representatives: el Mercat de Santa Caterina de Barcelona, el Parlament d’Escòcia a Edimburg, el cementiri d’Igualada i el Palau d’Esports d’Osca.

Tagliabue, parella i sòcia de Miralles, destaca el fet de poder veure en un sol espai les principals obres de l’arquitecte i espera que això permeti a tothom emocionar-se amb l’arquitectura. 

Al centre Arts Santa Mònica es pot veure una mostra de part de la documentació fotogràfica de la vida i obra d’Enric Miralles. Són fotos fetes per ell mateix que recorren la seva vida personal i professional. També s’hi poden veure els seus emblemàtics collages fotogràfics, que es mostren per primera vegada en una exposició. 

D’altra banda, la Fundació Enric Miralles acull la tercera de les exposicions. Amb el nom de “Miralles. To be continued…”. la mostra recorre el llegat que l’arquitecte va deixar i com aquest ha marcat la trajectòria del seu estudi. S’hi poden veure maquetes, esbossos, fotografies, correspondències i projeccions. 

Al maig s’inaugurarà una quarta exposició al Disseny Hub Barcelona sobre la faceta d’Enric Miralles com a dissenyador. S’hi pot veure mobiliari i objectes dissenyats per al seu propi ús, com les taules Inestable, Dolmen, cadires i làmpades. 

Per la seva banda, l’Escola Tècnica d’Arquitectura Superior de Barcelona, l’ETSAB, acollirà al setembre encara una cinquena exposició sobre la faceta de docent d’Enric Miralles, que va treballar com a catedràtic a diverses universitats. 

Enric Miralles va idear la Biblioteca de Palafolls, que rep el seu nom, i que es va inaugurar l’any 2007; un projecte que no va veure finalitzat, ja que va morir l’any 2000 als 45 anys d’edat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics