URGENT

Palafolls no obrirà la piscina municipal aquest estiu

Compartiu aquesta història

Així ho ha anunciat aquest vespre la regidora d’esports, Sònia González, durant el ple municipal. 

Segons s’ha explicat a la sessió el cost d’obrir la piscina està entorn als 68.000€ cada temporada, una xifra que l’any passat es va veure incrementada en un 50% per l’aplicació de les mesures anticovid.

Mentre es disparaven les despeses habituals, per la necessitat de més vigilància o més neteja entre d’altres, es limitaven els ingressos ja que hi havia restriccions d’aforament. De fet l’any passat van anar a la piscina 6.500 persones,  la meitat dels usuaris d’un any abans.

Font Ajuntament PLF

Així l’any passat els ingressos de piscina van decaure un 60%, segons dades del propi consistori facilitades l’any passat. Així fa dos anys la facturació de l’equipament va pujar a 48.000€, mentre que l’any passat va rondar els 19.000€. 

Alemany recorda que l’any passat van usar la piscina “molt poca gent”, però reafirma que la intenció és reobrir l’estiu de l’any que ve.

Dades any passat. RP

De tota manera, l’Ajuntament assegura que el tancament de la piscina no és només per qüestions econòmiques, sinó que també ha recordat que fa temps que el vas de la piscina, el circuit d’aigua i  la sala de màquines necessiten treballs urgents de millora. Unes obres que s’aprofitarà per fer ara amb l’aturada.

L’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha assegurat que la decisió ha estat molt reflexionada i que, un cop presa, ara es buscaran alternatives pels usuaris de la instal·lació. En aquest sentit s’ha apuntat que s’està treballant en aquestes opcions i que podrien passar per establir transport cap a la platja o acords amb piscines del voltant.

La piscina de Palafolls, avui. RP

L’Ajuntament ha pres la decisió ara que és quan la brigada municipal hauria de començar els treballs de posada a punt de la piscina. D’aquesta manera, ja no es treballarà per reobrir, sinó per fer front a les “deficiències històriques” que, segons Alemany, es deuen a anys de manca de manteniment.

El PSC ha lamentat que es tregui un servei que usaven infants i joves, i demana alternatives. Palafolls en Comú ha lamentat que no s’hagi fet el manteniment necessari quan tocava per garantir aquest servei durant l’estiu.

Finalment Alemany ha assegurat que la decisió no s’ha pres “alegrement” sinó per responsabilitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics