Diversos municipis de l’Alt Maresme uneixen esforços per optar als fons europeus d’ajuda contra la Covid

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Esperen que el fet de presentar-se plegats els doni més opcions d’aconseguir el finançament

 Els ajuntaments de Malgrat de Mar, Pineda, Calella i Santa Susanna han decidit unir-se per treballar, a través de diferents projectes i en col·laboració amb el sector privat, que els permetin optar al finançament europeu dels fons Next Generation 2021/2027.

Es tracta d’una línia de caràcter extraordinari i dotada amb 750 Mil milions d’euros, i que té per objectiu ajudar a la recuperació econòmica i social davant la crisi derivada de la Covid-19. A l’Estat espanyol, la injecció és de 140.000 Milions d’euros en forma de transferències (60 Mil Milions) o bé préstecs (80 Mil Milions).

Amb la intenció de poder optar a aquests ajuts, els Ajuntaments de Malgrat de Mar, Pineda, Calella i Santa Susanna han decidit unir-se per treballar conjuntament en diversos projectes dins de quatre grans eixos, com són la rehabilitació energètica, la sostenibilitat, la transició digital i la gestió intel·ligent de la recollida de residus.

En declaracions a aquesta emissora, l’alcalde de Malgrat, Joan Mercader, explica que el fet de presentar els projectes d’aquests municipis sota un mateix paraigua pot donar més opcions a optar a aquest finançament.

És per això que els municipis de Pineda, Calella i Malgrat han creat el Comitè Tècnic Next Generation per treballar els projectes que es presentaran al govern de l’Estat per aconseguir el finançament europeu, al que també han convidat a Santa Susanna que s’ha incorporat més  tard.

Ara cada municipi treballa quins poden ser els seus projectes. A Malgrat, segons explica Mercader, ja es treballa amb el sector privat a la recerca de projectes que encaixin als Next Generation. En aquest sentit ja apunta a la creació d’una comunitat local energètica en el polígon de Can Patalina, el més gran del municipi veí.

Segons Mercader el fet de treballar conjuntament i de forma supramunicipals els projectes d’aquests 4 municipis costaners pot facilitar la recerca de finançament més enllà dels fons Next Generation, si finalment no es compta amb aquesta ajuda.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics