Es multipliquen per deu en dues setmanes els nous casos positius de Covid-19 a Palafolls

Imatge: Pete Linforth - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Augment disparat de nous casos positius de coronavirus al nostre municipi. En els últims 7 dies s’han registrat 58 nous positius mitjançant proves diagnòstiques, com PCR o testos d’antígens. Aquesta xifra setmanal és la més alta que registra Palafolls en tota la pandèmia, superant de llarg els 35 casos detectats la primera setmana del passat mes de gener.

Ara fa dues setmanes es registraven només 5 nous casos, i en l’última de juny ja van augmentar fins als 29, xifra que s’ha acabat gairebé duplicant en aquesta primera setmana sencera de juliol que hem deixat enrere.

La mateixa situació es registra a Malgrat de Mar, on els nous casos detectats s’han enfilat fins als 119 en aquesta última setmana, més del doble que la setmana anterior, quan van ser 45. En el cas de Tordera, la xifra de nous positius de Covid-19 registrats en els últims 7 dies és de 83, 24 més que la setmana anterior.

Paral·lelament, també s’ha registrat un augment notable dels pacients ingressats per Covid-19 als hospitals de Blanes i Calella. Actualment, segons dades de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, hi ha 26 persones hospitalitzades, 14 més que dijous passat i una vintena més que ara fa una setmana.

D’altra banda, i segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en l’última setmana, se situa en els 1.609 punts, mentre que l’RT és del 2,40.

Pel que fa a la vacunació, ara mateix a Palafolls ja s’ha administrat la primera dosi a un 55% de la població, mentre que prop d’un 41% ja tenen la pauta completa.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics