Cauen les restriccions anti-Covid que afecten drets fonamentals

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’avui divendres ja no hi ha limitació de 10 persones com a màxim a les trobades socials o familiars, així com tampoc es manté l’aforament del 70% als centres de culte.

Les noves restriccions dictades pel govern a partir d’avui també amplien altres aforament, com el de les competicions esportives, i es permeten les manifestacions no estàtiques, que fins ara estaven prohibides.

D’altra banda, es mantenen algunes de les mesures en vigor fins ara. La mascareta continua sent obligatòria per als majors de 6 anys en espais tancats i també on no es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres.

Als establiments de restauració, així com a sales de joc, equipaments culturals i esportius, l’hora de tancament és com a màxim a dos quarts d’1 de la matinada, també en el cas del servei de menjar a domicili.

Als bars i restaurants es continua mantenint el màxim de 10 persones per taula a les terrasses i espais a l’aire lliure i 6 persones a l’interior, exceptuant bombolles de convivència. A l’interior dels locals, l’aforament màxim continua limitat al 50%. No es pot fumar a menys de 2 metres de les altres persones, així com no es poden consumir begudes ni alcohol a la via pública.

L’oci nocturn continua tancat a nivell d’espais interiors, i a l’exterior només poden obrir fins a dos quarts d’1.

També hi ha límit d’aforament a concerts, teatres, auditoris o circs, entre altres, on com a màxim poden haver-hi 1.000 persones en el cas d’espais interiors i 3.000 a l’aire lliure, sempre amb el públic assegut.

Pel que fa a les activitats esportives a l’aire lliure, es limita al 70% l’aforament de públic i un màxim de 4.000 persones.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics