Ja es poden demanar les bonificacions fiscals per impostos i taxes locals

Foto: Steve Buissinne - Pixabay
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ha unificat el calendari per demanar les diferents bonificacions existents. Fins ara hi havia disparitat de terminis per demanar una rebaixa dels principals impostos locals, però en l’últim ple municipal es va aprovar agrupar totes les bonificacions fiscals en un únic calendari.

Així ja es pot demanar qualsevol de les bonificacions existents a impostos i taxes municipals. Es podran demanar fins el proper dia 31 de desembre ja sigui a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà o a l’Oficina de la Recaptació de la Diputació que gestiona alguns d’aquests impostos locals.

Actualment l’Ajuntament manté obertes diferents bonificacions a impostos com l’IBI, el de circulació o per a la taxa d’escombraries.

Per exemple hi ha bonificacions de l’Impost de Bens Immobles per a famílies monoparentals o nombroses, que poden arribar a al 80% de l’import del rebut segons el valor cadastral de l’habitatge, però també poden veure reduit aquest impost els habitatges destinats a protecció oficial o per aquells immobles que acreditin tenir sistemes d’aprofitament de l’energia solar.

Fins a finals d’any els palafollencs també poden sol·licitar una bonificació a la taxa d’escombraries en casos de pensionistes o jubilats amb ingressos baixos, famílies amb risc d’exclusió o aquelles que  tinguin la condició de nombroses o monoparental.

També els vehicles híbrids o elèctrics es poden beneficiar d’una reducció de l’impost de circulació.

Totes aquestes bonificacions es poden demanar abans de finals d’any ja sigui telemàticament o a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament o a la de Recaptació de la Diputació de Barcelona. Per demanar-les cal presentar diferent documentació pel que es recomana no esperar a últim moment per fer aquestes gestions ja que coincideixen amb  les festes de Nadal.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics